Daniëlle Spek

Ik ben pas begonnen met atletiek toen ik 17 jaar was. Van jongs af aan heb ik altijd op turnen gezeten en toen ik 12 was heb ik de overstap gemaakt naar acrogym. Toen ik het besluit genomen had hiermee te stoppen, ben ik een paar keer met mijn zus mee wezen trainen bij de sprintgroep. Dit was niet helemaal waar ik naar op zoek was. Ik wilde niet alleen maar sprinten, want juist de variatie van meerkamp leek me heel erg leuk. Daarom ben ik daarna gaan meetrainen met de meerkamp groep van Emiel en hier had ik al snel mijn draai gevonden.

Hierdoor heb ik de zomer van 2016 mijn eerste wedstrijden en meerkampen gedaan. Door de vooruitgang die ik tijdens het seizoen boekte had ik me ingeschreven voor het NK indoor meerkamp junioren in 2017. Het was vooral een leuke eerste ervaring op een NK atletiek en ik wist een 9e plaats te behalen.

Dit was niet het enige NK van dat indoor seizoen, want ik had besloten me ook in te schrijven voor hinkstapsprong. Ik ging hier eigenlijk ook zonder verwachting in, maar ik sprong bijna een meter bij mijn PR op en voor het eerst over de 11 meter. Met 11,33m had ik het clubrecord voor de meisjes A en senioren en bovendien ging ik naar huis met een bronzen medaille.

In het outdoor seizoen wilde ik weer knallen op het NK meerkamp junioren A, maar door een val op horden begon die wedstrijd alles behalve soepel. Doordat ik mijn meerkamp wel had afgemaakt, en veel andere atleten uitvielen, was deze meerkamp uiteindelijk wel goed voor een 5e plaats. In juli deed ik ook nog mee met het NK junioren op hinkstap en verspringen. Op beide onderdelen wist ik mijn PR’s behoorlijk te verbeteren. Op hinkstap sprong ik 11,51m en dit was goed voor een tweede plaats. Bij ver was mijn nieuwe PR 5,40, waarmee ik een 5e plek had behaald.

Twee weken later wist ik op het NK senioren mijn hinkstap PR nog iets te verbeteren naar 11,56m. Hiermee wist ik een 5e plek te behalen, maar komend jaar als senior hoop ik daar natuurlijk nog meer uit te halen. Daarom ga ik me naast mijn trainingen op de meerkamp meer focussen op het hinkstapspringen om me zo hopelijk nog meer te kunnen verbeteren!

Alle persoonlijke records vind je hier.